Scroll Top

Cum sa alegi firma/pachetul de hosting

Vezi care este recomandarea noastra
hosting web

Orice site web are nevoie de servicii de gazduire.

Fie ca avem un mic blog sau o companie mondiala, avem nevoie de servicii de gazduire.

La inceput, poate fi greu de ales un astfel de serviciu deoarece intervin foarte multe intrebari precum:

  • Ce pachet de web hosting se potriveste tipului meu de website?
  • Ce functionalitati imi ofera si de ce functionalitati am nevoie?
  • Ce domeniu sa imi aleg?
  • Oare este corect pretul pe care il voi plati pentru servicile cumparate?

Sa incepem cu domeniul. Domeniul inseamna o adresa virtuala de forma denumire.extensie (exemplu: carpatodesign.ro).

Pentru site-urile adresate exclusiv cetatenilor romani, cea mai buna varianta de extensie este .ro iar pentru international .com .

Daca vrei sa te dezvolti rapid si te astepti la trafic intens pe site-ul tau serverele virtuale private (VPS) reprezinta solutia perfecta. In schimb, daca ai trafic scazut sau mediu poti alege si pachete de web hosting mai putin costisitoare.

De ce lucruri trebuie sa mai tin cont atunci cand achizitionez un pachet de hosting?

Neaparat pachetul de hosting trebuie sa aibe utilitarul de administrare, configurare si automatizare, cPanel. cPanel contine utilitare pentru administrarea intregului set de servicii disponibile pachetului dumneavoastra de gazduire cum ar fi: servicii de e-mail (creare conturi, gestionare, vizualizarea casutei de email,etc), administrare de domenii, statistici, administrare baze de date, conturi FTP, manager de fisiere, instalare/dezinstalare software(WordPress, Joomla, Prestashop,etc).

In al doilea rand traficul trebuie sa fie nelimitat (rareori gasesti hosting care nu ofera aceasta caracteristica).

Pentru viteza de incarcare la ce caracteristici trebuie sa ma uit?

  1. Viteza CPU – pentru o incarcare optima aceasta ar trebuii sa fie de cel putin 1.8 GHz;
  2. Memoria virtuala – nelimitat (obligatoriu);
  3. Memoria fizica – sa spunem ca ar trebui sa fie de minim 512 mb dar recomandam 1024 mb;

Aceste caracteristici sunt pentru un site decent, cu trafic moderat. Recomandam sa achizitionat un pachet de web hosting care ofera si posibilitatea de a adauga IP DEDICAT deoarece va aduce urmatoarele beneficii si costa foarte putin: Stabilitate crescuta, benefic pentru reputatia serverului de e-mail, este un plus pentru identitatea afacerii tale, ajuta la indexarea mai rapida a site-ului tau. Certificatul SSL este folosit pentru a securiza schimbul de informatii prin intermediul internetului: informatii despre carduri bancare, parole si orice informatie doriti sa ramana privata. Daca site-ul dumneavoastra detine un Certificat SSL veti avea un plus pentru locul indexarii pe Google dar si pentru increderea clientilor vostri.​

Noi, folosim si recomandam servicii de hosting de la hosterion.ro deoarece au preturi foarte bune, servere performante si ofera certificat SSL gratuit si credit pentru promovare Adwords in valoare de 200 de lei pentru orice tip de pachet achizitionat. Au o echipa de asistenta foarte placuta si uptime-ul 99,9%.

Pentru orice informatie legata de acest tip de servicii va recomandam sa contactati cu incredere firma noastra partenera Hosterion:

Vezi mai multe detalii pe site-ul Hosterion.ro

Leave a comment

Preferințe de confidențialitate
Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dumneavoastră de la anumite servicii terțe, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.