Scroll Top

Cum ajung pe prima pagina in Google?

Tehnici si recomandari SEO
birou agentie digitala

Cum ajung pe prima pagina in Google este intrebarea pe care si-o pun foarte multi detinatori de website-uri. Aflarea raspunsului la aceasta intrebare este un foarte mare beneficiu. In cazul in care nu apari pe prima pagina atunci cand esti cautat de clienti, am putea spune ca detii degeaba un site web deoarece nimeni nu cauta pe pagina 2 de pe Google.

Raspunsul la aceasta intrebare este unul foarte complex, atat de complex incat nu poate fi exprimat intr-un simplu articol pe blog, insa ceea ce vei citi mai departe te va ajuta cu siguranta sa fii foarte aproape de raspuns.

Pentru ca site-ul tau sa fie afisat pe prima pagina in Google trebuie sa tii cont de mai multe aspecte:

1. Optimizarea continutului de pe site (on page optimization):

Continutul de pe site trebuie scris cu o anumita logica. Bineinteles prima regula este ca acest continut sa fie unic si de calitate, pe langa aceste reguli, trebuie sa fii atent si la alte reguli precum:

   • Folosirea unor fraze/cuvinte cheie adecvate; (puteti folosi tool-uri precum: keywordtool.iokwfinder.comGoogle Adwords Keywords Planner.)
   • Densitatea adecvata a frazelor/cuvintelor cheie considerata de catre expertii SEO este intre 1-3%; (puteti verifica densitatea cu: SEO Review Tools)
   • Integrarea unor elemente call-to-action pe pagina web; (degeaba ai reusit sa ajungi pe prima pagina Google si sa ai multi vizitatori daca acestia nu cumpara produsul/serviciul oferit de catre site-ul tau)
   • Imaginile trebuie sa fie intotdeauna optimizate; (sa aibe marimea si rezolutia corespunzatoare la afisare, de exemplu daca o imagine este afisata pe mobil cu rezolutia 100×50, iar acea imagine are de fapt 1000×500, Google te va depuncta deoarece acest lucru duce la o viteza mai scazuta de incarcare a paginii web)
   • Monitorizarea permanenta a comportamentului vizitatorilor; (de exemplu este foarte util sa vezi cum si de ce un vizitator iese de pe pagina ta web fara sa cumpere cand are deja cateva produse in cos, poti gasi solutii foarte bune pentru a elimina sau a reduce acest lucru)
   • Realizarea sitemap-urilor pentru motoarele de cautare. (puteti folosi XML SiteMaps)

2. Optimizarea in afara paginii (off page optimization):

Daca site-ul tau web este la inceput, si vrei sa ajunga pe prima pagina in Google trebuie sa te gandesti cum sa ai link-uri pe alte site-uri (de calitate si serioase) care duc catre site-ul tau. Iti aratam cateva optiuni pentru a face acest lucru:

 • Comentarii pe alte blog-uri; (din cate am observat foarte multa lume face acest lucru, posteaza comentarii pe blog-uri cu trafic foarte mare, de cele mai multe ori aceste comentarii sunt lingusitoare, nu este neaparat ceva gresit, dar ar trebuii macar sa faca acest lucru corect, punand link-ul in comentariu si o mica descriere a site-ului cat se poate de obiectiva)
 • Backlink-uri. (in totdeauna aici conteaza calitatea nu cantitatea)
optimizare SEO
Nu uita! De cele mai multe ori aceste lucruri pot parea “banale” sau cel putin “usoare”, insa nu sunt deloc asa si te sfatuiesc sa apelezi la un specialist in SEO, deoarece poti face lucrurile de mai sus si rezultatul va fi din contra, pagina ta poate incepe sa piarda “punctaj de incredere” in fata Google si sa fie afisata mai departe fata de pagina 1.
Ai dori sa incepi o campanie de optimizare SEO pentru afacerea ta?

Leave a comment

Preferințe de confidențialitate
Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dumneavoastră de la anumite servicii terțe, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.