Scroll Top

Cum se face un Site Web si cum se Promoveaza Online acesta

Vrei sa iti deschizi afacere in mediul online? Trebuie sa cunosti aceste lucruri
domeniu internet

1. Cum se face un Site Web

1.A. DOMENIUL:

Domeniul Site-ului Web inseamna adresa acestuia. Exemplu: carpatodesign.ro, acest domeniu, avand extensia .ro, trebuie inchiriat de la statul roman.

Pretul inchirierii acestui domeniu este de aproximativ 9 euro/an.

Puteti verifica disponibilitatea domeniului aici.

Preturile si extensiile domeniilor le puteti verifica aici (toate domeniile valabile vandute de catre aceasta firma numita “Hosterion”, insa ele pot fi mai multe). Am ales aceasta firma deoarece cu aceasta firma de hosting din Romania am avut cea mai mare legatura, dar exista mult mai multe firme de hosting romanesti, pe acestea le puteti gasi la o simpla cautare pe Google sub forma “inregistrare domeniu” sau “firma hosting”.

Desigur, puteti opta si pentru alte extensii de domenii cum ar fi .com,.info,etc. dar daca publicul dumneavoastra tinta sunt cetatenii romani cel mai recomandat ar fi inchirierea unui domeniu .ro.

Mai multe informatii despre ce este un domeniu de internet puteti gasi aici.

1.B. GAZDUIREA:

Ca site-ul dumneavoastra sa poata fi accesat non-stop, trebuie sa fie gazduit pe un server sau PC aprins non-stop. Cand cineva incearca sa acceseze site-ul dumneavoastra, efectiv descarca site-ul in calculator de pe serverul unde este gazduit. Ca sa il tineti pe propriul PC asta ar inseamna costuri foarte mari de electricitate si daca este vorba de un site cu trafic mare, aveti nevoie de un PC sau server extrem de bun, din acest motiv exista companiile care ofera servicii de gazduire web.

Pretul pentru astfel de servicii pot fi intre 1 euro/luna si 1000+ euro/luna in functie de nevoile dumneavoastra.

De exemplu, daca aveti un simplu site de prezentare sau blog, puteti opta la inceput pentru gazduire de maxim 3-5 euro lunar, dar daca aveti un magazin online cu trafic foarte mare de peste 1000 de persoane zilnic, atunci aveti nevoie de inchirierea unui server dedicat care costa peste 30 de euro lunar pentru a oferii clientilor dumneavoastra o performanta si o viteza de incarcare destul de buna.

Dupa cum v-am spus, eu folosesc pentru mine si clientii mei, in general, firma de gazduire Hosterion, dar exista mai multe firme in Romania care ofera astfel de servicii pe care le puteti gasi la o simpla cautare pe Google sub forma “Firma gazduire web”.

Mai multe informatii despre cum se construieste un Site Web puteti gasi aici.

dezvoltare site web

1.C. DEZVOLTAREA:

Pentru acest lucru, aveti nevoie de serviciile unei firme de web design. Noi oferim acest tip de servicii, mai multe detalii puteti citi aici.

Site-ul web este dezvoltat in diferite limbaje precum HTML,CSS,Javascript si PHP sau in platforme vizuale precum WordPress, Shopify,etc.

Daca vreti sa aflati care sunt costurile si procedurile ne puteti contacta la adresa de email: contact@carpatodesign.ro, numarul de telefon: 0770 803 804 sau pe completand formularul de contact de pe aceasta pagina.

Desigur, exista mai multe firme care ofera astfel de servicii pe care le puteti gasi pe Google la o simpla cautare sub forma “Creare Site Web” sau “Agentie Web Design”.

Mai multe informatii despre cum se construieste un Site Web puteti gasi aici.

2. Cum se Promoveaza Online un Site Web

2.A. PROMOVAREA SEO:

Promovarea SEO (Search Engine Optimization) inseamna sa va optimizati site-ul pentru motoarele de cautare. De exemplu Google, sa spunem ca dumneavoastra oferiti servicii de catering in zona Bucuresti, probabil cele mai cautate cuvinte/fraze pe Google de catre potentialii clienti sunt “Catering Bucuresti” si “Livrare mancare domiciliu Bucuresti”. Asa ca, site-ul dumneavoastra va trebui sa contina aceste cuvinte cheie intr-un anomit procentaj, link-urile si postarile de pe blog trebuie sa contina si sa fie despre aceste cuvinte/fraze cheie.

Pentru a avea un site optimizat din punct de vedere SEO trebuie sa tineti cont de mai multe lucruri cum ar fi: site-ul trebuie sa fie optimizat ca viteza de incarcare sa fie mare (pana in 2-3 secunde), site-ul sa fie optimizat pentru orice tip de rezolutie si dispozitiv (adica atunci cand este accesat de pe un telefon sa fie afisata o versiune a site-ului destinata acestui tip de dispozitiv, iar cand este accesat dupa PC sa fie alta versiune optimizata pentru acest tip de dispozitiv), sa fie securizat si sa aibe certificat SSL, sa respecte anumite reguli impuse de catre Google, sa aiba continut unic si de calitate,etc.

Cu cat aveti mai multe trimiteri catre link-ul site-ului dumneavoastra de la site-uri cu autoritate cu atat site-ul dumneavoastra devine mai autoritar, pentru acest lucru va trebui sa faceti o campanie de advertoriale platite la anumnite publicatii online si sa postati serviciile dumneavoastra pe forumuri, comentarii si directoare web.Mai multe detalii puteti gasi aici.

Google ADS

2.B. PROMOVARE GOOGLE ADS:

Daca doriti sa va faceti publicitate online afacerii dumneavoastra Google Ads este raspunsul.

Google Ads este serviciul care va ofera publicitate in motorul de cautare oferit de catre Google. De exemplu, daca dumneavoastra oferiti servicii de curatenie in Bucuresti, probabil cea mai cautata fraza cheie este “servicii curatenie Bucuresti”, iar apoi site-ul afacerii dumneavoastra va aparea in primele 3 link-uri sponsorizate de Google de sus si ultimile 3 din aprtea de jos a paginii.

Profitabilitatea poate fi foarte mare deoarece dumneavoastra puteti seta anumite obiective, de exemplu daca cineva a apelat numarul de telefon afisat pe site sau a completat formularul de contact, atunci va trebui sa platiti catre Google un anumit cost, pe langa cel care este in momentul in care utilizatorul a dat click pe link-ul dumneavoastra de pe Google. Aceste costuri pot fi setate de dumneavoastra, fara a depasi o anumita limita cheltuita pe zi sau per click.

Mai multe informatii despre Google Ads puteti gasi pagina oficiala Google sau pagina noastra de servicii Google ADS.

2.C. PROMOVARE PE RETELELE DE SOCIALIZARE:

Daca doriti ca brand-ul/afacerea dumneavoastra sa devina mai cunoscut/a sau doriti sa aveti mai mult trafic pe site, mai multe like-uri pe Facebook sau mai multe vanzari, puteti incepe promovarea pe retelele de socializare precum Facebook sau Instagram.

Facebook este o piata larga si in Romania, aproximativ 10 milioane de romani folosesc aceasta retea de socializare.

La fel ca la Google Ads, puteti seta obiective si sume maxime cheltuite pe zi/saptamana sau luna. Mai puteti seta si publicul tinta pentru a aduce cat mai multe conversii pe care le doriti, aceste setari se pot face si de catre persoane fara cunostiinte in domeniu dar nu dau roade intotdeauna, asa ca noi va recomandam serviciile noastre de Social Media Marketing.

Mai multe informatii despre Facebook ads puteti gasi aici.

Va multumim ca ati citit articolul nostru si va invitam sa dati like paginii noastre de Facebook aici!

Vrei sa iti dezvolti un site web sau ai nevoie de servicii de promovare online?

Leave a comment

Preferințe de confidențialitate
Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dumneavoastră de la anumite servicii terțe, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.