Cum fac ca site-ul meu sa fie afisat in rezultatele cautarilor pe Google?

Cum fac ca site-ul meu sa fie afisat in rezultatele cautarilor pe Google?

De ce site-ul meu nu apare pe Google si cum fac sa fie indexat?

In primul rand ca sa testati daca site-ul dumneavoastra este indexat in Google deschideti o fereastra noua in browser si intrati pe google.ro. Ca sa vedeti daca site-ul dumneavoatra este indexat trebuie sa cautati  “site:exemplu.ro” si vor aparea toate link-urile indexate catre site ca in exemplul de mai jos:

Daca apare doar primul link cel cu titlul “Incercati Google Search Console” inseamna ca site-ul nu este indexat.

Ca sa aveti site-ul afisat in Google trebuie sa tineti cont de cateva aspecte:

1.Trebuie sa aveti continut de calitate:

Aceasta regula este cea mai importanta pentru indexarea in motoarele de cautare. Continutul inseamna absolut toate imaginile si text-ul afisat pe o pagina web. Continutul trebuie sa fie cat mai relevant pentru tipul site-ului si cat mai original.

Daca urmati aceste sfaturi veti avea urmatoarele avantaje:

  • mai multi vizitatori/trafic pe site;
  • “fidelizeaza” cititorii pagini web care vor reveni pentru a citi noi informatii;
  • ii incurajeaza pe altii sa afiseze pe site-ul lor link-uri catre site-ul vostru(backlink);

2.Trebuie sa ajutati motoarele de cautare sa va gaseasca site-ul:

Site-uri precum Google indexeaza zilnic miliarde de pagini web. Daca site-ul este nou si inca nu este indexat trebuie sa “chemati” robotii de la Google pentru a va indexa site-ul, puteti face asta din urmatorul link.

Backlink este o metoda care va poate ajuta sa fiti indexat mai rapid si mai sus in rezultatele de pe motoarele de cautare.

3.Backlink catre site-ul dumneavoastra:

Backlink inseamna atunci cand un site afiseaza un link catre site-ul dumneavoastra.

Cateva backlink-uri de la site-uri de calitate v-ar ajuta foarte mult site-ul web sa fie indexat mai rapid si pe un loc mai favorabil.

Tine cont: cuvintele cheie trebuie sa fie afisate sub forma de text! (nu imagini sau aplicatii flash)

4.Social media este un partener de incredere:

Este un lucru aproape obligatoriu ca afacerea/blog-ul,etc tau sa fie prezent in site-uri de socializare precum Facebook, Google+,etc. Aceste retele de socializare va pot genera trafic in plus si pot spori increderea in brand-ul tau atunci cand se folosesc corespunzator.

5.Site-ul trebuie sa fie in continua schimbare:

Si aici nu ma refer la design, este un foarte mare avantaj in fata motoarelor de cautare atunci cand aduceti pe site-ul dumneavoastra stiri/informatii noi constant.

6.Folositi tool-uri gratuite oferite de Google:

Folositi tool-uri precum Google Analytics sau Google Webmaster Tool pentru site-ul vostru.

7,8. Varianta de mobil a site-ului optimizata si certificatele SSL:

O varianta de mobil a site-ului optimizata este absolut obligatorie pentru o indexare mai buna pe Google.

De asemenea Certificatele SSL sunt obligatorii pentru o indexare buna pe Google. In 2014 Google a anuntat in mod oficial ca certificatele SSL devin un factor de ranking, iar in ianuarie 2017, browserul Google Chrome aviseaza avertismentul “Not secure” pentru site-urile fara certificat SSL, si “Secure” pentru site-urile cu certificat SSL.

Daca totusi respectati toate aceste conditii si inca nu sunteti multumiti de locul pe care il detineti in rezultatele de pe Google, exista mai multe strategii mult mai avansate pentru a va ajuta. Trebuie doar sa ne contactati pentru a va ajuta sau a va oferii servicile noastre SEO!


Comments

  1. Ionescu Andreea : ianuarie 17, 2018 at 4:45 pm

    Buna ziua! Detin mai multe magazine fizice cu lenjerie intima pentru femei/barbati, si as dori un site web. Imi puteti crea unul va rog? Va las mai jos adresa mea de email.

  2. Salut! Nu reusesc sa indexez paginile. Ma duc la Webmaster Tools – Sitemap – si imi apare o eroare – 404 Not Found – desi paginile sunt create. Mentionez ca site-ul este nou. Ar trebui sa mai astept, poate ca aceasta ar fi cauza? Sau poate fi alta problema?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna acum - 0770 803 804