Scroll Top

3 sfaturi pentru a imbunatati performanta site-ului tau

Verifica ca site-ul tau sa respecte aceste sfaturi, este foarte important!
3 sfaturi pentru a imbunatati performanta site-ului
tehnologie de retea de date marketing

Nu ai traficul pe care ti-l doresti?

Iata cateva sfaturi pentru a imbunatati performanta pe site-ul tau, lucru care duce la o vizibilitate sporita in mediul online si la cresterea traficului.

Motoarele de cautare precum Google, doresc sa afiseze rezultate cat mai relevante pentru utilizatorii acestora. Din acest motiv, ele afiseaza in primele locuri site-uri care ofera o experienta placuta si relevanta pentru acestia.

Experienta si relevanta pe site-ul tau o creeaza continutul unic si de calitate, viteza de incarcare, design-ul placut, dar si anumite reguli impuse de catre aceste motoare de cautare pentru a creea o experienta cat mai placuta si sigura utilizatorilor.

Site-ul tau are o conexiune HTTPS sau HTTP?

Trebuie sa verifici daca site-ul tau are o conexiune HTTPS si nu HTTP. HTTPS exprima faptul ca acest server si site web, accesat de catre un utilizator, ofera criptare pentru a preveni aparitia manipularii de catre terti. In 2016, Google a anuntat faptul ca incepand cu anul 2017 va marca toate site-urile care nu aveau certificate HTTPS ca fiind “nesigure”.

(Sursa: Google)

Dupa acest lucru, HTTPS a devenit un factor de clasificare pentru Google, iar site-urile care nu au conexiune HTTPS vor fi penalizate si clasate mai jos.

 

cautare pe Google
 

Incearca sa faci o interogare pe Google sa vezi ca primele site-uri vor avea certificate de siguranta (HTTPS).

Acest certificat SSL / TLS il achizitionezi de la furnizorul de servicii de gazduire, iar apoi il poti implementa pe site.

Ca o alternativa, poti alege un partener digital pentru a face acest lucru in locul tau.

icnoita lacat whitelist
Shopify

Simplificarea design-ului

Este nevoie de timp pentru a incarca toate componentele site-ului, de exemplu: videoclipurile, imaginile, fisierele CSS. Unul dintre lucrurile pe care le-ati putea face pentru acest lucru, ar fi sa combinati fisierele CSS intr-unul singur si sa puneti imaginile in fisierele CSS.

Optimizati imaginile

Asigura-te ca toate imaginile sunt comprimate pentru toate rezolutiile necesare, pentru a nu pune browser-ul sa incarce imagini cu dimensiune mare inutil.

Poti face acest lucru utilizand optiunea din Adobe Photoshop “Save for Web” cand salvezi imaginea sau poti folosi un tool online gratuit, cum ar fi tinypng.com.

Redirectionarile

Incearca sa reduci numarul de URL-uri de redirectionare de pe site-ul tau, deoarece acestea pot ingreuna viteza de incarcare.

Mareste performantele server-ului

Marind performantele server-ului, se va intampla acelasi lucru si cu performantele site-ului tau. Fiecare utilizator care acceseaza site-ul tau, il actioneaza de pe un server unde este gazduit acest site.

Google recomanda ca server-ul tau sa raspunda in mai putin de 200 de milisecunde. Poti face acest lucru printr-un upgrade la server-ul de gazduire cu un CPU mai puternic, resursele Disk-ului mai mari sau folosind o platforma care poate pastra datele paginii in memoria cache si nu este nevoie sa o incarce de fiecare data.

(Sursa: Google)

Ti-ai optimizat viteza site-ului?

Un factor important in clasificarea site-urilor este viteza de incarcare.

Stiai ca vanzarile pot scadea cu pana la 20% pentru fiecare secunda necesara pentru a incarca pagina web pe telefon?

(Sursa: Google)

Acest lucru inseamna ca aceste vanzari vor ajunge la unul dintre concurentii tai.

Un site web cu o viteza de incarcare foarte mica va face ca utilizatorii sa aiba incredere in calitatea serviciilor si astfel se maresc sansele ca acestia sa efectueze actiuni-cheie.

Timpul de incarcare pentru rezultatele de top este in general cu o secunda mai mic pentru site-urile mobile in comparatie cu versiunea desktop.

(Sursa: Search Metrics)

Cum puteti mari viteza de incarcare a site-ului web?

Gaseste sfaturi despre cum sa iti imbunatesti viteza site-ului folosind tool-ul PageSpeed.

Acest tool il puteti folosi pentru a vedea performanta site-ului personal sau al concurentilor.

pagespeed insights

Google iti va arata informatii despre performanta site-ului tau in varianta pentru telefon dar si pentru desktop. Iti va da si cateva sugestii despre cum poti imbunatati aceste performante, cum ar fi:
 
 

Este site-ul tau mobile-friendly?

Poti vedea daca pagina ta este mobile-friendly folosind urmatorul tool Google, mobile friendly test.
mobile friendly Google test
Ca site-ul tau sa fie mobile-friendly, trebuie sa respecti urmtoarele conditii:
Site-ul tau este responsive
Trebuie sa adaugati mai multe variante ale site-ului pentru rezolutii diferite. Noi iti putem oferii servicii de Creare Site Web sau ReDesign Site Web 100% responsive.
Mareste viteza variantei mobile a site-ului
Mareste viteza site-ului pentru telefon, deoarece foarte multi utilizatori folosesc netul propriu, nu Wi-Fi, ceea ce poate face ca viteza de incarcare sa fie putin mai mare.
Continut prietenos
Anumit continut nu poate fi afisat la fel de bine pe telefon, asa ca ar fi bine sa elimini sau sa optimizezi anumite elemente special pentru aceasta versiune. Foloseste de asemnea font-uri si marimi ale scrisului care nu forteaza utilizatorul sa foloseasca zoom pe site-ul tau pentru a citi anumite informatii.
In final, pentru a avea succes si pentru al mentine pe termen lung, trebuie sa te asiguri ca site-ul tau are conexiune HTTPS, este mobile-friendly si are o viteza buna de incarcare. Va trebui sa descoperi mereu nevoile si cerintele utilizatorilor si sa le respecti!
web design responsiv
Daca ai nevoie de o agentie digitala iti suntem la dispozitie la numarul de telefon 0770 803 804 (apel sau Whatsapp), la adresa de email contact@carpatodesign.ro sau completand formularul de contact de pe site-ul nostru!

Leave a comment

logo CarpatoDesign

Obține oferta personalizată acum:

    Ce primești? 👀

    Alătură-te unui partener de încredere!

    peisaj munte CarpatoDesign