

Nu ai traficul pe care ti-l doresti?
Iata cateva sfaturi pentru a imbunatati performanta pe site-ul tau, lucru care duce la o vizibilitate sporita in mediul online si la cresterea traficului.
Motoarele de cautare precum Google, doresc sa afiseze rezultate cat mai relevante pentru utilizatorii acestora. Din acest motiv, ele afiseaza in primele locuri site-uri care ofera o experienta placuta si relevanta pentru acestia.
Experienta si relevanta pe site-ul tau o creeaza continutul unic si de calitate, viteza de incarcare, design-ul placut, dar si anumite reguli impuse de catre aceste motoare de cautare pentru a creea o experienta cat mai placuta si sigura utilizatorilor.
Site-ul tau are o conexiune HTTPS sau HTTP?
Trebuie sa verifici daca site-ul tau are o conexiune HTTPS si nu HTTP. HTTPS exprima faptul ca acest server si site web, accesat de catre un utilizator, ofera criptare pentru a preveni aparitia manipularii de catre terti. In 2016, Google a anuntat faptul ca incepand cu anul 2017 va marca toate site-urile care nu aveau certificate HTTPS ca fiind “nesigure”.
(Sursa: Google)
Dupa acest lucru, HTTPS a devenit un factor de clasificare pentru Google, iar site-urile care nu au conexiune HTTPS vor fi penalizate si clasate mai jos.

Incearca sa faci o interogare pe Google sa vezi ca primele site-uri vor avea certificate de siguranta (HTTPS).
Acest certificat SSL / TLS il achizitionezi de la furnizorul de servicii de gazduire, iar apoi il poti implementa pe site.
Ca o alternativa, poti alege un partener digital pentru a face acest lucru in locul tau.


Simplificarea design-ului
Este nevoie de timp pentru a incarca toate componentele site-ului, de exemplu: videoclipurile, imaginile, fisierele CSS. Unul dintre lucrurile pe care le-ati putea face pentru acest lucru, ar fi sa combinati fisierele CSS intr-unul singur si sa puneti imaginile in fisierele CSS.
Optimizati imaginile
Asigura-te ca toate imaginile sunt comprimate pentru toate rezolutiile necesare, pentru a nu pune browser-ul sa incarce imagini cu dimensiune mare inutil.
Poti face acest lucru utilizand optiunea din Adobe Photoshop “Save for Web” cand salvezi imaginea sau poti folosi un tool online gratuit, cum ar fi tinypng.com.
Redirectionarile
Incearca sa reduci numarul de URL-uri de redirectionare de pe site-ul tau, deoarece acestea pot ingreuna viteza de incarcare.
Mareste performantele server-ului
Marind performantele server-ului, se va intampla acelasi lucru si cu performantele site-ului tau. Fiecare utilizator care acceseaza site-ul tau, il actioneaza de pe un server unde este gazduit acest site.
Google recomanda ca server-ul tau sa raspunda in mai putin de 200 de milisecunde. Poti face acest lucru printr-un upgrade la server-ul de gazduire cu un CPU mai puternic, resursele Disk-ului mai mari sau folosind o platforma care poate pastra datele paginii in memoria cache si nu este nevoie sa o incarce de fiecare data.
(Sursa: Google)
Ti-ai optimizat viteza site-ului?
Un factor important in clasificarea site-urilor este viteza de incarcare.
Stiai ca vanzarile pot scadea cu pana la 20% pentru fiecare secunda necesara pentru a incarca pagina web pe telefon?
(Sursa: Google)
Acest lucru inseamna ca aceste vanzari vor ajunge la unul dintre concurentii tai.
Un site web cu o viteza de incarcare foarte mica va face ca utilizatorii sa aiba incredere in calitatea serviciilor si astfel se maresc sansele ca acestia sa efectueze actiuni-cheie.
Timpul de incarcare pentru rezultatele de top este in general cu o secunda mai mic pentru site-urile mobile in comparatie cu versiunea desktop.
(Sursa: Search Metrics)
Cum puteti mari viteza de incarcare a site-ului web?
Gaseste sfaturi despre cum sa iti imbunatesti viteza site-ului folosind tool-ul PageSpeed.
Acest tool il puteti folosi pentru a vedea performanta site-ului personal sau al concurentilor.
Este site-ul tau mobile-friendly?

