Scroll Top

Ce inseamna certificat SSL si cu ce ma ajuta?

Vezi de ce este obligatoriu ca site-ul tau sa aiba certificat SSL
ce inseamna certificat SSL

Certificatele SSL sunt protocoale criptografice care securizeaza schimbul de informatii pe internet.

Deobicei certificatele SSL sunt detinute de catre site-urile care au implementate un sistem de plata cu cardul, site-urile web care detin informatii confidentiale sau de mare importanta.

De asemenea certificatele SSL securizeaza si schimbul de informatii transmise prin email.

Certificatele SSL nu sunt adresate doar magazinelor online si site-urilor guvernamentale, ele sunt bune pentru orice tip de site web, chiar daca sunt targetate unui trafic mic sau este doar un site de tip blog.

Certificatul SSL cripteaza informatiile transmise de catre serverul care il detine si doar el poate decripta aceste informatii astfel incat sa nu se piarda sau sa se schimbe “pe drum”.

Atentie insa, pentru a instala un certificat SSL aveti nevoie de IP dedicat.

Mai mult un certificat SSL poate creste increderea in brandul tau si din 2014 site-urile care detin un certificat SSL sunt indexate in motoarele de cautare mai sus fata de cele fara certificat.

Vrei un site web optimizat si securizat?

Leave a comment

Preferințe de confidențialitate
Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dumneavoastră de la anumite servicii terțe, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.