Scroll Top

Web Design pentru firmele StartUp

Invata de ce ai nevoie de un Site Web
creare site web pentru afacerile startup

Cand ne referim la tehnologie, ne gandim la situatia actuala in care traim, dar cu cativa ani in urma, oamenii ar fi reprezentat niste calculatoare cu functionare lenta, niste telefoane mobile depasite si alte lucruri tehnice extrem de invechite care nu mai sunt folosite in zilele noastre. Tehnologia s-a dezvoltat fara indoiala destul de drastic in ultimii ani si inca se dezvolta intr-un ritm extrem de rapid.

Epoca in care traim este fara indoiala era “Tehnologiei si a Informatiei”. Practic traim intr-o lume a dispozitivelor si a tehnologiei. In aceasta lume tehnologica foarte avansata, toate persoanele sunt foarte actualizate cu cele mai noi progrese tehnologice. De la copii mici pana la adulti sau chiar batrani, toata lumea stie sa foloseasca ultimile progrese ale tehnologiei si au adaptat-o destul de impresionant. O persoana este condamnata complet in scenariul actual daca nu stie sa foloseasca materialele tehnologice.

Trebuie sa fi de acord ca in mare parte, lumea cand foloseste internetul, defapt, navigheaza pe site-uri web. Si cum te-ai astepta la o lume virtuala fara comert? Astfel, comertul electronic a aparut, de la oameni de afaceri mari, la companii, pana la antreprenori chiar din prima linie, fiecare dintre ei au in mod sigur un site web. Puteti gasi miliarde de site-uri web doar pentru un singur subiect. Asadar, este destul de evident ca exista un numar foarte mare de site-uri web pentru diverse scopuri, atunci de ce este nevoie exact de un site web pentru un StartUP sau o afacere? Ei bine, este un subiect urias, dar pentru a-l explica in cateva cuvinte, am abordat cateva puncte pentru a ne da seama de rolul site-urilor web in companiile StartUP si care sunt practic avantajele acestora.

De ce am nevoie de un Site Web?

1. Asteptari

Ei bine, pentru a fi destul de sincer, daca un client este interesat de produsul/serviciul StartUP-ului tau, cel mai probabil va cauta site-ul acestuia pentru a afla mai multe informatii. Astfel, va fi un pas inainte spre satisfactia clientului, deoarece daca acesta nu va gasi site-ul afacerii tale, cel mai probabil se va interesa despre aceste produse/servicii oferite de catre o firma concurenta.

2. Profit

Profitul este, desigur, aspectul general pe care trebuie sa-l cautati. Cu siguranta, un Site Web va va oferi o cantitate foarte mare de clienti suplimentari fata de afacerile din mediul offline. Majoritatea clientilor sunt orientati catre Site-uri Web direct de catre telefoanele/dispozitivele sau calculatoarele personale. In zilele noastre, oamenilor le place sa faca totul online deoarece este mult mai usor, astfel, un Site Web iti poate aduce un profit extrem de mare afacerii tale.

3. Investitie Eficienta

Este o metoda foarte rentabila, nu este foarte costisitor si merita costul pe care il presupune. Doar printr-o investitie mica veti castiga profit fata de comertul offline care este demodat si plictisitor.

4. Popularitate

Popularitatea conteaza foarte mult in afaceri, cu cat afacerea este mai populara, cu atat va infolorii mai mult, asa ca pentru a da startul popularitatii si pentru ca brandul tau sa ajunga la tot mai multi oameni, trebuie sa deschideti un Site Web.

5. Concurenta

Niciodata nu poti fi singurul om care ofera un serviciu/produs, cel mai probabil vor mai exista afaceri precum a ta si va fi o competitie uriasa, dar va trebui sa-i invingi prin optimizarea site-ului.

De ce elemente trebuie sa tin cont pentru Site-ul Web?

1. UI (Interfata Utilizatorului)

Aproape imposibil de descris in doar cateva cuvinte acest element extrem de important. Aceasta interfata va decide cati utilizatori va vor vizita site-ul, cat de mult le va placea, cat timp vor ramane acolo, daca vor reveni pe site sau nu. UI decide experienta utlilizatorului, astfel, daca interfata este dezvoltata corect, clientii isi vor aminti si vor pretui o experienta buna pe site, iar daca experienta va fi una slaba, rata de conversii/revenire pe site va fi una foarte mica. Asadar, pentru a obtine succesul, cu siguranta, veti avea nevoie de un UI unic, atractiv si extrem de bine gandit.

2. Management

Managementul este, desigur, una dintre cele mai importante calitati ale oricarei fiinte umane, la fel insa, este si cu Site-ul Web. Un Site Web bine gestionat si organizat corespunzator va fi intotdeauna preferat de utlizatori fata de alte site-uri web prost gestionate. Gestionarea Site-ului Web este un lucru urias, de aceea trebuie sa ai o echipa sau va trebui sa ingrijesti singur acest site. Este foarte important sa mentineti si sa gestionati site-ul in mod corespunzator pentru a primii aprecieri constante de la clienti.

3. Eficienta

Nu ne place ineficienta in absolut niciun domeniu, la fel ca in cazul Site-urilor Web. Acestea trebuie să fie eficiente, atunci oamenii vor fi multumiti si se vor transforma in clientii afacerii tale si vor ramane pe site.

4. Responsive

Crearea unui Site Web Responsive este extrem de importanta in ziua de astazi deoarece diversitatea dispozitivelor si resolutiilor este foarte mare. Un Site Web Responsive ofera cateva avantaje suplimentare precum: indexarea mai buna si mai sus in pozitiile de pe rezultatele cautarilor din Google, va face mai vizibil si proeminent pentru o masa mai mare de clienti si poate fi accesat de pe orice rezolutie/dispozitiv.

5. Legaturi Social Media

Practic, toti oamenii care au acces la internet au conturi pe cel putin o retea Social Media si sunt destul de activi pe acestea, facand legatura intre Social Media si Site-ul tau Web poti aduce foarte mult trafic, adica generezi vanzari. Pe langa vanzarile generate, un site care are conturi active pe Social Media este clasat mai sus de catre motoarele de cautare precum Google.

6. SEO

Motoarele de cautare (Google, Bing, etc.) va pot aduce foarte mult trafic care genereaza conversii/vanzari. Din acest motiv site-ul tau trebuie sa fie foarte bine optimizat din punct de vedere SEO (search engine optimization). Traficul oragnic, provenit din motoarele de cautare, este un trafic foarte pretios deoarece este un trafic care vine pe site-ul tau pur si simplu fara costuri.

7. Web Design

Un Site Web nu poate exista niciodata fara un Design Web adecvat. Practic, intregul scop al Site-ului Web depinde de Design-ul Web. Design-ul trebuie sa fie prietenos, bine organizat, ingrijit si foarte confortabil. Daca Design-ul Web satisface corect clientul, acesta cu siguranta va genera conversii/vanzari sau cel putin il va recomanda prietenilor. Design-ul este extrem de important.

8. Atractiv

Nu este ceva nou. Este de natura umana obisnuita, suntem atrasi de lucruri frumoase, astfel ca aspectul Site-ului tau Web va conta cu siguranta in domeniul comertului electronic. Ca un Site Web sa fie atractiv nu trebuie doar Design-ul sa fie atragator, textul trebuie sa fie compus in asa fel incat sa trasmita emotile dorite, sa fie usor de citit si usor de inteles.

Astfel, este destul de clar ca un Site Web si respectarea lucrurilor mentionate mai sus sunt absolut obligatorii pentru un StartUP sau pentru afacerea personala. Asadar, deschide fara indoiala elementul care va poate propulsa vanzarile si afacerea la un alt nivel!

promovare afaceri Startup

Daca esti interesat de Crearea unui Site WebCrearea unui Magazin Online sau Promovarea Afacerii in Mediul Online nu ezita sa ne contactezi la numarul de telefon 0770 803 804, adresa de email contact@carpatodesign.roformularul de contact de pe site-ul nostru, pagina de Facebook sau pe Instagram.

Leave a comment

Preferințe de confidențialitate
Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dumneavoastră de la anumite servicii terțe, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și serviciile pe care le oferim.